Известие

Collapse
No announcement yet.

Охладител на двигателното масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Охладител на двигателното масло

Привет на всички!

Имам един въпрос отностно охладителя на двигателното масло при "Аlfa" 156. Дали е възможно през охладителя водата(охлаждаща течност) да применава в маслото? Имам усещането , че ми се пресича маслото. Последния път като сменях маслото излизаше много пара от него.
    Alfa-Romeo 156 2.5 V6
    Yamaha MT-09 Tracer

възможно е да ... има тема в раздел 166 потърси там
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Venci_0012

може да но виж раздел 166 както каза колегата

Comment

Този мотор не е ли с маслен радиатор?
        Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Водата "сбозява" маслото, не се ориентирай по парата
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Водата е около 1 бар а маслото стига до 4-6 бара така че ако има проблем с пропуск в радиатора за масло определено ще имаш и масло във водата
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Водата е около 1 бар а маслото стига до 4-6 бара така че ако има проблем с пропуск в радиатора за масло определено ще имаш и масло във водата
              И аз това си мислех, колега. Антифриза си е ок.

Колата я имам от една година, ката последните 6 месеца не съм я карал. Спрях я от движение в началото на ноември. Не ми се караше през зимата , а и исках да я постегна малко. Като я купувах ми се стори ,че е без ръжда, но после се оказа .....да си и.е майката. Когато я карах колата през пролетта и лятото на миналата година винаги проверявах маслото и водата по 3-4 пъти в седмицата.Маслото не ми е направило впечетление да е пресякано. Водата ми намаляваше от максимума до минимума за една седмица. Това са има-няма 200 милилитра вода. Знае,че имам малък теч от капака на термостата и от водния радиaтор и бях решил да доливам охлаждаща течност ,докато реша проблема с теча. От ноември до март препалвах веднъж седмично колата за по 10-15 минути. Миналия месец реших да сменя маслото и то беше станало като боза. Два пъти промивах мотора със свежо масло. Ако имам издухана гарнитура просто нямам представа как е станало, защо никога не съм прегрявал мотора. Допускам,че може да съм я купил колата така.
              Last edited by VooDoo-37; d.m.y г., 23:52.
              Alfa-Romeo 156 2.5 V6
              Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Ако се съмняваш, че има пробив в масления охладител, можеш да го шунтираш, като разкачиш двете тръби на охладителната система и ги свържеш с парче тръба. Няма да стане кой знае какво ако я покараш така и да следиш дали ще продължава да се бози маслото.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                X